Je onderneming veilig en stijlvol inrichten doe je zo

Je vraagt je wellicht af hoelang thuiswerken praktisch en haalbaar blijft. Soms moet je elkaar in de ogen kunnen kijken, een idee opperen of een spontane vraag stellen. Vanuit onze expertise in showroom- en interieurdecoratie, geven we je graag wat handvatten en tips om je werkomgeving, retail- of horecaonderneming niet alleen corona proof, maar ook stijlvol in te richten. Een positieve sturing die aansluit bij het natuurlijke gedrag van bezoekers of werknemers en past bij de identiteit van jouw onderneming.

Inrichting

Decoratie en interieur visualiseren de identiteit van jouw bedrijf. Er zijn tal van effectieve materialen die we kunnen inzetten om op een natuurlijke manier afstand van elkaar te houden. Dit doen we liever met een mooie plantenbakken, in plaats van grote pijlen op de vloer. Daarnaast kunnen we dinertafels of werkplekken afscheiden met ons modulaire standbouwsysteem van Aluvision, die we desgewenst voorzien van sfeervolle beelden of materialen.

Houd bij het bepalen van looproutes rekening met het natuurlijke en intuïtieve gedrag van werknemers of bezoekers en zet de juiste middelen in om die route “bij te sturen”. Zie het kantoor als een soort evenementenlocatie: sfeer en beleving zijn van belang, met als verschil dat je “ontmoetingen” zoveel mogelijk beperkt. Je biedt mensen de nodige ruimte en moet zo effectief mogelijk met die ruimte omgaan. Naast het vaststellen van aparte in- en uitgangen, kan je een (thuis)werkrooster instellen en flexplekken schrappen.

Hygiëne

Op plekken zoals bij koffieautomaten, toiletten en vergaderruimten is hygiëne natuurlijk extra belangrijk. Het is verstandig om desinfectiezuilen zo uit te kiezen en te positioneren, dat ze snel te gebruiken zijn en voor zo min mogelijk oponthoud zorgen. Over het algemeen dient alles regelmatig schoongehouden te worden, ook door medewerkers zelf. Door het gebruik van placemats verklein je de kans op besmettingen via een tafel of bureau. Kijk daarnaast ook kritisch naar het ventilatiesysteem.

Communicatie

Je team moet natuurlijk ook op de hoogte gebracht worden van alle maatregelen. Probeer zowel beknopt als volledig te zijn. Bedenk welke informatie je vooraf communiceert en welke informatie je op locatie zelf verstrekt. Desinfectiezuilen kunnen uiteraard ook voorzien worden van de nodige communicatie en branding. Daarnaast kunnen banners en scheidingswanden ingezet worden als stijlvolle decoratie- en communicatiemiddelen, die op een duurzame manier kunnen bijdragen aan een prettige (werk)omgeving.

Zo zijn er veel elementen die een rol spelen bij het al dan niet slagen van de inrichting van je onderneming. Niemand heeft deze situatie ooit eerder meegemaakt, toch hebben wij jaren van ervaring in interieurdecoratie en het in goede banen leiden van (grote) groepen mensen. Hulp nodig bij het ontwerpen, produceren, leveren of inrichten? Wij denken graag met je mee!