Blog

Laat je inspireren door duurzame event locaties

Wij hebben voor jou met zorg een overzicht samengesteld van bijzondere en inspirerende locaties die circulair, duurzaam of zelfs helemaal CO2 neutraal zijn.

Circl Amsterdam

Op deze locatie zie je hoe circulair bouwen tot leven komt; niet alleen de eventruimtes hebben een duurzaam verhaal, ook het restaurant, rooftopbar en de eventspace. Je wordt in Circl omringd door hout, sustainable design en kunst. Dit is dé perfecte plek voor al je creatieve brainstorms, teamsessies, offsites en congressen.

Een circulair paviljoen vol met verhalen, midden op de Zuidas, vlak naast station Amsterdam Zuid met directe verbinding vanuit Utrecht, Hilversum en Schiphol en dichtbij tram – en metrolijnen. Diverse parkeergarages liggen op loopafstand. Hier kan je je netwerk verbreden en kom je alles te weten over de circulaire economie.

De vergader- en eventruimtes hebben capaciteit voor ruim 400 gasten. De ruimtes zijn geschikt voor congressen, bijeenkomsten en workshops met break-out sessies.

“Creativity is experiencing, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes and having fun”

Maak van je event een totaalbeleving en ga op culinaire ontdekkingsreis in de wereld van circulair eten en drinken. Kies voor een presentatie van chef-kok Rudolf Brand, een workshop kombucha brouwen of wekken en fermenteren. Kortom, maak kennis met circulaire horeca en laat je verrassen door de pure smaken van lokale, duurzame producten en kunst.

Met een prachtig uitzicht op de skyline van de Zuidas biedt de Rooftopbar allerlei mogelijkheden om je gasten te verrassen, bijvoorbeeld met een borrel of duurzame workshop.

Kunst speelt in Circl ook een verbindende rol, zowel in de ruimtes als in Circl.ART waar wisselende exposities te bewonderen zijn.

Ben jij op zoek naar een niet alledaagse, duurzame eventlocatie? Wil je collega’s, klanten of relaties een nieuwe beleving en inspiratie meegeven? Boek een ruimte en ervaar zelf circulariteit in de praktijk met jouw team bij Circl.

Genietcafé Zutphen

Dit rijksmonument is het oudste pand in Nederland dat nog echt in gebruik is voor een evenement, receptie of presentatie. De zolder van het Genietcafé is binnenkort zelfs 700 jaar oud. Als je nog nooit in de historische kern van Zutphen bent geweest, is dat echt de moeite waard, want die is prachtig. Overweeg hier eens je bijeenkomst te organiseren.

Het Genietcafé is gevestigd in een van de oudste idyllische hofjes van Nederland, waar je vanuit de zalen prachtig op uitkijkt. Ook is het zonder twijfel het mooiste terras in Zutphen en binnen is ook veel te bewonderen.

Dit oude pand kent natuurlijk wat beperkingen op het gebied van luxe, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de authentieke details die, na de ambachtelijke renovatie, in het oog springen.

Er zijn meerdere zalen in het Genietcafé die je kunt boeken voor een evenement, rondetafelsessie, vergadering, receptie, presentatie of andere bijeenkomst. De zalen bevinden zich boven, op de eerste en tweede etage en zijn stuk voor stuk erg sfeervol met een mooie lichtinval.

Het café is ook af te huren voor bijvoorbeeld een receptie of tentoonstelling. Duurzaamheid zit vooral in de catering, want die is voor 80% biologisch en altijd zoveel mogelijk uit de streek. Het Genietcafé is goed bereikbaar en Zutphen heeft een treinstation.

Spant in Bussum is 100% CO2 neutraal

Wie op zoek is naar een echt duurzame en centraal gelegen locatie voor een evenement, congres of symposium is bij Spant in Bussum aan het goede adres. Bij Spant organiseer je namelijk een evenement altijd CO2 neutraal.

Ook bij het inkopen wordt goed gelet op de duurzaamheid. Ze werken veel samen met lokale leveranciers en geven de voorkeur aan leveranciers die duurzame goederen leveren.

Bovendien streeft Spant naar het 30/70 concept. Dit betekent dat 70% van het voedsel wat ze bereiden groente is, en slechts 30% vlees of vis bevat. Ook de broodjes voor de lunch zijn hier een goed voorbeeld van; vier vegetarische varianten, en twee niet-vegetarische varianten. Naast dit concept is het natuurlijk mogelijk een volledig vegetarische of veganistische catering te nuttigen.

Verder draait het hele pand op groene energie. Om dit te kunnen realiseren wordt schone windenergie ingekocht en zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst. Al het afval bij Spant geproduceerd, wordt door middel van een speciaal ingerichte afval locatie, nabij het pand gescheiden.

Bij Spant wordt er vanuit de keuken alleen nog maar gewerkt met natuurlijke verpakkingen. Denk hierbij aan bordjes, prikkers en zelfs het bestek wat (eenmalig) gebruikt wordt tijdens evenementen.

Spant biedt onbegrensde mogelijkheden voor congressen en evenementen met ruimte voor 60 tot 2.000 personen, met voldoende parkeerplaatsen. Spant congrescentrum biedt inmiddels voor iedere ontmoeting een podium: van een besloten sessie in de exclusieve boardroom tot landelijke bijeenkomsten van bedrijven.

Bij Spant organiseer je je evenement altijd CO2 neutraal.

The Green Temple in Amsterdam is een oase van duurzaamheid

Stadsoase The Green Temple is een showcase van de nieuwe duurzame toekomst. De locatie ligt in het centrum van Amsterdam en is gevestigd in The Conscious Club. Met veel liefde is de oude chocoladefabriek aan de Lauriergracht helemaal duurzaam verbouwd.

Ze maken gebruik van een super high-tech klimaatsysteem, het dak staat vol met zonnepanelen en er is alleen maar met natuurvriendelijke producten gewerkt om deze stadsoase in te richten. Niet alleen een bewust design maar ook eentje met een ziel door de grote hoeveelheid antieke details en elementen met een mooi verhaal.

Op het moment dat je de locatie binnenloopt, waan je je even in een andere wereld. De ontspannen en gemoedelijke sfeer is door het hele pand te voelen.

Het groen in The Green Temple is niet te missen! Deze fantastische ruimte van 90m2 is omringd door planten en heeft een prachtige grote groene wand, die ervoor zorgt dat VOC (schadelijke stofdeeltjes) en CO2 met 100% worden weggenomen en vervangen worden door O2 (zuurstof). Dat betekent voor altijd een energieke bijeenkomst! The Green Temple heeft een capaciteit tot 200 personen, wordt Plug & Play opgeleverd en is standaard uitgerust met een Full HD Beamer, Mix 8 mengpaneel, Sonos systeem, audio systeem, flipover, markers & post-its.

Naast The Green Temple kan ook de Zen Hall van 77m2 worden gebruikt voor maximaal 50 personen. Deze ruimte is te boeken als de perfecte break-out room of als kleine meeting space. Een fijne lichte ruimte omringd door ramen en omgeven door hangplanten, zoals de naam al doet vermoeden is dit een waar zen-paradijs. Het dak van de Zen Hall draagt 18 zonnepanelen om het gebruik van elektriciteit en het warme water in het gebouw volledig te dekken!

De missie in de keuken is simpel: het serveren van heerlijk, huisgemaakt, vers, biologisch en vegetarisch eten.

Jardin d’Hiverre in Baarn is een ware groene locatie

Deze locatie is begin 2017 geopend als gloednieuwe ‘groene’ evenementenlocatie. Opgebouwd uit glas, hout en staal. Er is gekozen voor een speciaal CO2-bindend soort hout, dat van zichzelf zorgt voor minder uitstoot. Naast de energiebesparende maatregelen speelt vooral het slim uitgedachte ontwerp een grote rol in de klimaatneutraliteit.

Grote oppervlakken van glas zorgen ervoor dat het gebouw verwarmd wordt door de zon. Aan de zuidkant van de locatie zijn bomen van tien meter hoog geplant die in de zomer een natuurlijk zonnescherm zijn; in de winter laten ze de zon gewoon door. De locatie wordt door een mechanische ventilatie gekoeld: in de nok zijn twintig ventilatieramen geplaatst. De ruimtes zijn altijd 15-18 graden; de lichaamswarmte van de bezoekers brengt dit vanzelf binnen no time naar kamertemperatuur.

De Jardin d’Hiverre is uitermate geschikt voor groepen van ca. 125 tot 425 personen.

Naast deze locatie is ook het Groene Paviljoen beschikbaar. Deze locatie heeft twee verdiepingen en is uitermate geschikt voor groepen van ca. 8 tot 125 personen. Ideaal voor congressen, seminars, productpresentaties, recepties & diners, jubilea, automotive-events, muziekevenementen, modeshows, tv-opnamen en meer…

Johan Cruijff Arena in Amsterdam

Deze grote Arena loopt voorop in innovatieve & duurzame ontwikkelingen. Er zijn ruim 4.200 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, er wordt verwarmd met stadswarmte en gekoeld met water uit de Ouderkerkerplas.

Het stadion heeft een hypermodern gebouwbeheersysteem en de verlichting bestaat voor 80 procent uit led lampen. De innovatie zie je ook terug in de grasmat in het stadion, die aangeeft wanneer het gras water of voedingsstoffen nodig heeft. Het stadion en congrescentrum is per saldo al klimaatneutraal en heeft nog meer duurzame ambities voor 2020. Tijdens het EK Voetbal in dat jaar is Amsterdam een van de speelsteden. Het doel is om voor die tijd de ArenA tot het meest innovatieve en duurzame stadion ter wereld te maken.

Het grootste Europese energieopslagsysteem met second-life en nieuwe elektrische voertuigaccu’s, creëert een circulaire economie voor batterijen van elektrische voertuigen. Deze innovatie heeft de Green Apple Award voor milieuvriendelijke praktijk gewonnen. Het 3 megawatt opslagsysteem in het grootste multifunctionele stadion van Nederland biedt een betrouwbaardere en efficiëntere energievoorziening voor zijn bezoekers, buren en het Nederlandse energienetwerk. Het energieopslagsysteem zorgt voor back-upvermogen, vermindert het gebruik van dieselgeneratoren en biedt verlichting aan het energienetwerk door de pieken af te vlakken die optreden tijdens concerten.

Het stadion biedt voldoende vergaderzalen voor congressen, beurzen, events, vergaderingen of bedrijfsfeesten van 10 tot 1.000 personen. Als je wilt vergaderen in een unieke omgeving dan kan dat bij de Johan Cruijff ArenA. Alle vergaderzalen zijn met elkaar te combineren zodat je gezelschap altijd genoeg ruimte heeft.

Westergasfabriek in Amsterdam

De Westergasfabriek is een voormalige gasfabriek in het Amsterdamse stadsdeel West. Begin 21e eeuw is het terrein helemaal gesaneerd en de gebouwen gerestaureerd. Nu heeft het onder de naam de Westergasfabriek een culturele en recreatieve bestemming.

De locatie is hard bezig om het terrein en de evenementenlocaties klimaatneutraal te maken. Het doel is om in 2025 volledig klimaatneutraal te zijn. De locatie is al goed op weg met de aanpassingen die in 2019 gedaan zijn.

De zeven unieke te huren locaties zijn geïsoleerd en worden led verlicht, bovendien wordt de energie groen ingekocht. Sinds kort staat op het Westergasterrein een vergister. Deze grote tank zet het organische afval van evenementen op het terrein om in energie. De iconische Gashouder biedt ruimte tot wel 3.500 gasten en de charmante Werkkamer tot maximaal 30 gasten.

DeFabrique in Utrecht

DeFabrique is een voormalig fabrieksterrein op bedrijventerrein Lageweide in Utrecht. Eind twintigste eeuw werd de locatie omgebouwd tot een ware evenementenlocatie.

DeFabrique vindt duurzaamheid belangrijk omdat het de enige manier is om te kunnen ondernemen voor volgende generaties. Zij werken aan een groenere toekomst door installatie van 334 zonnepanelen voor energieneutrale evenementen, kopen in bij lokale (biologische) leveranciers, dringen gebruik van plastics terug, upcyclen gebruikte wijnflessen en glazen, dringen no-shows terug en stimuleren gasten te komen met het openbaar vervoer.

De 21 loodsen, silo’s en hallen zijn ideaal voor grote of kleine events en bieden ruimte aan 50 tot 3.500 bezoekers op meer dan 10.000 m².

Een evenement is pas écht geslaagd als je lekker hebt gegeten en gedronken. Daarom dagen zij zich steeds opnieuw uit om je te kunnen verrassen met heerlijke, creatieve en betaalbare catering. Wat je dichtbij haalt is het lekkerst en ook nog eens beter voor het milieu. DeFabrique beperkt haar zogenoemde foodmiles door in te kopen bij lokale (biologische) leveranciers. Met catering op maat realiseren ze jouw stoutste dromen, bijvoorbeeld een plein vol Foodtrucks met wel tien verschillende gerechten.

Arendshoeve The Garden of Amsterdam

Ben je op zoek naar een unieke en duurzame evenementenlocatie, in groen gehulde (letterlijk en figuurlijk!) omgeving voor jouw bedrijfsfeest dicht bij Amsterdam en Schiphol? De Arendshoeve oftewel The Garden of Amsterdam is dé locatie voor jouw event en biedt ruimte aan 50 tot 1.000 mensen.

Op De Arendshoeve doen ze er echt alles aan om het milieu te sparen door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo zijn ze zuinig met energie en water, gebruiken zonnepanelen en restwarmte van een nabijgelegen biovergisting centrale. Ook wordt het regenwater hergebruikt. De locatie is geïsoleerd met speciaal glas en schermen en gebruiken ze zoveel mogelijk led-lampen. En natuurlijk wordt ook het afval zelf gescheiden.

De Arendshoeve is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (NS-station Hoofddorp of Schiphol Airport en bus Aalsmeer). Er is gratis en voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en bussen. De locatie is zelfs vanuit Amsterdam ook bereikbaar via het water. We hebben een eigen aanlegsteiger.

De Arendshoeve heeft dus uitstekende faciliteiten en een compleet ingerichte catering-ruimte en luxe bar. Je bent vrij om je eigen (top)cateraar mee te nemen. Uiteraard kan het team je daarbij adviseren. Wifi is uiteraard aanwezig en technische voorzieningen zijn volledig op maat in te vullen.

Als je op zoek bent naar een evenementenlocatie in de buurt van Amsterdam voor een bedrijfsevenement en je wilt jouw gasten verrassen met een bijzondere congreslocatie of een unieke setting voor jullie bedrijfsfeest?

Dan is je keuze voor De Arendshoeve – The Garden of Amsterdam waarschijnlijk snel gemaakt en dan kies je voor wellicht de meest duurzame evenementenlocatie van Amsterdam en omgeving.

Breedings in Alkmaar

Breedings is gelegen tussen Alkmaar en Bergen en opende onlangs haar deuren op terrein Sluisduinen, waar o.a. een tuincentrum en meerdere winkels en ateliers van kunstenaars zijn gevestigd.

De nieuwe evenementenlocatie is gebouwd in de stijl van een strandpaviljoen. Breedings is een bijzondere evenementenlocatie. De groene omgeving, de warme sfeer van een gezellige huiskamer en de royale capaciteit maken je bijeenkomst in Breedings tot een unieke ervaring. Daarnaast voorziet Breedings in alle moderne faciliteiten voor presentaties.

De locatie is geschikt voor groepen tot 70 personen maar ook voor kleinere intieme bijeenkomsten. De keuze voor duurzame materialen, de pelletkachel met zitje, de flexibele indelingsmogelijkheden en de service, zijn slechts een paar van de factoren die bijdragen aan een onvergetelijk event.

Breedings is te huren op basis van self service en zorgt daarnaast voor duurzame catering met biologische, fairtrade en seizoensproducten.

Veerkracht in Klarenbeek

Veerkracht is een inspirerende, groene evenementenlocatie die bijeenkomsten en mensen laat bloeien en groeien. De locatie is een innovatieve en groene evenementenlocatie in Midden-Nederland (de Veluwe).

Het is een duurzame thuisplaats voor een- of meerdaagse zakelijke bijeenkomsten tot wel 375 personen. Het weidse uitzicht over de landerijen, het bijzondere, eigenhandig gebouwde pand en de innovatieve voorzieningen zorgen voor een inspirerende vergadering, beurs, congres, personeelsbijeenkomst of strategiesessie waar nog lang over wordt gepraat. Treed buiten de routine van alledag en laat je verrassen door evenementenlocatie Veerkracht.

De realisatie van het pand was als een verhaal uit een jongensboek. Eigenhandig ontworpen door eigenaar Sam Verwaijen en gebouwd met een groep vertrouwelingen. Een uit noodzaak geboren oplossing toen de ambities groter waren dan het budget, maar nu het toonbeeld van veerkracht, innovatie en duurzaamheid.

Evenementenlocatie Veerkracht verrijst letterlijk uit het landschap en het omvangrijke dak is geheel begroeid met grassen, mossen en bloemen. Hierdoor heeft de locatie een landelijke, duurzame uitstraling, maar het zorgt ook voor een prettig klimaat en minder stookkosten.

De hoogwaardige glaswand over de gehele breedte van het pand ligt op het noorden. Dit zorgt voor veel licht en een fenomenaal uitzicht, maar nog belangrijker: hierdoor is geen airconditioning nodig.

Evenementenlocatie Veerkracht kiest met ‘de kracht van het weglaten’ ook voor de duurzaamste vloerdekking. Een gevlinderde betonvloer zorgt voor veel gebruiksvrijheid en een stoere en industriële uitstraling.

Het indrukwekkende automatische projectiescherm van twintig meter breed was jarenlang een windscherm dat je ook in een koeienstal aantreft.

En de kroonluchters? Gewoon 1.000 lege melkflessen op stalen frames! Stuk voor stuk out of the box keuzes die zorgen voor mooie verhalen en een unieke beleving. Ervaar het zelf bij de Veerkracht.

Mocht je persoonlijke informatie willen over het organiseren van een event op een van deze interessante duurzame locaties of ken je nog een mooie en duurzame locatie, laat het ons weten via het contactformulier.

Andere blogs:

Event Trends & Ontwikkelingen 2024

Event Trends & Ontwikkelingen 2024

Waarom verandert de evenementenbranche zo snel? Interesses en informatie evolueren meer dan ooit. De evenementenbranche moet zich snel aanpassen aan deze veranderingen, omdat deze industrie gebouwd is op de belangen van mensen. Met de opkomst van nieuwe...

Lees meer
Grijp de aandacht van de bezoeker

Grijp de aandacht van de bezoeker

Je staat op het belangrijkste evenement in jouw vakgebied. Het is dé kans van het jaar om zo veel mogelijk bezoekers op de hoogte te brengen van jouw bedrijf, dienst of product. Het is en blijft een uitdaging om bezoekers te boeien. Zeker in het digitale tijdperk...

Lees meer
Hoe vind je de ideale locatie voor live communicatie?

Hoe vind je de ideale locatie voor live communicatie?

Je bent vast wel eens op een evenement geweest dat bijna alles had: een fijne sfeer, prachtige locatie en goed bereikbaar – maar toch was er iets wat niet klopte. Wellicht sloot de locatie niet helemaal aan bij het DNA van het bedrijf of werd het evenement net iets te...

Lees meer
Hoe breng je een event naar een hoger niveau?

Hoe breng je een event naar een hoger niveau?

Heb je wel eens een cadeau ontvangen van een vriend, vriendin of een familielid wat je eigenlijk helemaal niets vond? Vast wel, toch heb je hem of haar vriendelijk bedankt en de indruk gegeven dat je het een prachtig cadeau vond. In het dagelijks leven zijn deze...

Lees meer
Persoonlijke maat in de communicatie herpakt zich

Persoonlijke maat in de communicatie herpakt zich

Sociale media, media die niet meer weg te denken is uit de communicatiemix. Helemaal niet gek aangezien het ons makkelijk is gemaakt met een groot publiek te communiceren. Op relatief eenvoudige wijze informeer of amuseer je een grote groep mensen met een stuk tekst,...

Lees meer
Eyecatcher, merkactivatie op niveau

Eyecatcher, merkactivatie op niveau

Met de Eyecatcher kun je jouw producten tot grote hoogte laten stijgen en daarmee álle aandacht genereren die het verdient. Of dat nu op een beurs is, tijdens een event of langs de snelweg, jouw product wordt van alle kanten belicht. Overdag door de zon en ’s avonds...

Lees meer
Een verbluffend beursstand ontwerp

Een verbluffend beursstand ontwerp

1. Stel doelen Stel doelen voordat je iets gaat ontwerpen. Denk na over wat je wilt bereiken en de boodschap die je wilt overbrengen tijdens de beurs. Je kunt een fraai ogende stand ontwerpen, maar als deze de waarden van je bedrijf niet overbrengen of je product of...

Lees meer
Video en AVG

Video en AVG

Online video wordt steeds vaker ingezet voor zakelijke doeleinden en is voor veel bedrijven onderdeel van de marketing- en communicatiemix. Vaak wordt ervoor gekozen om eigen medewerkers of klanten in beeld te brengen in plaats van acteurs. Dat maakt een boodschap...

Lees meer