Online event – Koplopers Nederland Waterstofland

Doel:

Het gesprek op gang brengen tussen bedrijven uit de waterstofketen én daarbuiten. Over hun ambities voor waterstof in Nederland en de waterstofeconomie, wat ze nu al doen, en wat ze nog nodig hebben.

Hoe:

Onder leiding van moderator Harm Edens en met behulp van waterstofstudent Sieb Rodenburg (Waterstofpodcast) hebben ruim 1.000 deelnemers van meer dan 80 Nederlandse bedrijven uit de waterstofketen tijdens een online event hun verhaal verteld.

Bax Projects verzorgde het technisch projectmanagement voor, tijdens en na afloop van dit indrukwekkende event. Er is een online platform gecreëerd waarop men zich aan kon melden voor de livestream. Ook alle mailcommunicatie rondom het event is door Bax Projects gerealiseerd.

Het ontwerp van het decor en de inrichting, de realisatie van de techniek en de regie, de opnameleiding op de dag zelf en de visagie sloten naadloos aan bij het onderwerp en doel van de sessie.

Shell, Port of Amsterdam, Toyota, Stedin, Hyet Hydrogen, Jumbo, Groningen Seaports, Gasunie, Future Proof Shipping, Tata Steel, Remeha en vele anderen namen live deel vanuit het Louwman Museum in Den Haag en in video-showcases vanuit de H2-Hotspots in Nederland.

Onder regie van professor future energy systems Ad van Wijk verzamelden en formuleerden zij ‘De 10 waterstof-commitments van Nederland’ die een prominente plek voor waterstof in het regeerakkoord moeten bevorderen. Deze 10 commitments zijn na afloop van het event in de vorm van een ‘Bidbook vol Waterstof-commitments’ overhandigd aan Diederik Samsom, kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans.

Resultaat:

Zowel de vormgeving als de productie van het online event hebben bijgedragen aan het eindresultaat. De uitspraak van Diederik Samsom tijdens het online waterstof-event geeft het mooi weer:

“Je zou wel ongelooflijk stupide zijn als je niet een hele paragraaf of misschien zelfs wel een hoofdstuk in het regeerakkoord zou schrijven over deze nieuwe kans die Nederland kan en wat mij betreft moet grijpen om een nieuwe economie vorm te geven.”