Online event – De Hartstichting

Doel:

Mensen betrokken houden bij het werk dat je doet. Inspireren en informatie geven tijdens bijeenkomsten die deelnemers makkelijk en veilig vanuit huis kunnen volgen. Hoe pak je dit aan en waar moet je beginnen? Voor de Hartstichting was dit vrij onbekend terrein. Het was tijd voor een nieuwe, degelijke aanpak.

Hoe:

Samen met de Hartstichting heeft Bax Projects gekeken naar een betaalbare, efficiënte en vooral laagdrempelige oplossing om online events toegankelijk te maken voor een brede doelgroep. Het hoofdkantoor in Den Haag wordt daarom regelmatig omgetoverd tot een studio van waaruit de livestreams worden uitgezonden.

Sommige uitzendingen worden vooraf opgenomen, gemonteerd en op een later tijdstip semi-live uitgezonden door Bax Projects. Om de uitzendingen zo kosten efficiënt mogelijk te realiseren, heeft de Hartstichting eigen medewerkers getraind en opgeleid om o.a. de presentaties zelf te verzorgen. De nauwe samenwerking hierin met het vaste techniek- en regieteam van Bax Projects, maakt deze opzet tot een succes!

Resultaat:

De online en hybride events zijn inmiddels een vast onderdeel geworden op de eventkalender van de Hartstichting. 
De livestreams en webinars van de Hartstichting worden goed bekeken, de kijkers zijn hiermee inmiddels vertrouwd geraakt! Het is een ideale oplossing om veel mensen te bereiken: het scheelt (reis)tijd en de live-uitzending kan thuis rustig bekeken worden vanaf de computer, tablet of telefoon. Tevens is het mogelijk om de uitzendingen terug te kijken via www.hartstichting.nl